accessoire. beauté. couleurs. décoration. écriture. femme. goût. heureuse. inspiration. joli. kitch. lumière. magique. naturel. opinion. possibilité. reconstruction. sens artistique. textile. utilité. vieillerie. zélée.

pondelok 26. marca 2012

Prague


Zlatá Praha má v sebe čosi magické. Kráčate jej uličkami, vdychujete atmosféru nielen momentálnej chvíle, ale predovšetkým dávnych čias. Všímate si vyhladené kocky dlažby smerom na Karlov most, dáte sa zlákať sladkou vôňou staročeského trdelníka, rozosmejú vás zvolávači na thajské masáže či cukrovinky, máte zimomriavky, keď počujete trubačov z mestskej radnice. Hlad vás preberie z eufórie, preto nezabudnete navštíviť pizzeriu Coloseum v DBK na Budějovickej, pretože tie domáce cestoviny majú božskú chuť a obsluha je dokonalá. Takisto určite neodoláte pokušeniu dotknúť sa piatich hviezd na korunke sv. Jána Nepomuckého, pretože kto by nechcel odísť s kúskom šťastia v dlani? A keď pre vás pán Pinta zahrá na saxofón a zaspieva Ave Maria, žiadne oko nezostane suché, sľubujem. 

« 

Zlota Praga ma w sobie cos magicznego. Przechodzicie ulicami miasta, wdychacie klimaty nie tylko chwili momentalnej, ale przedewszystkim dawnych czasow. Zauwazycie wygladzone kostki kamienne na drodze w kierunku na Most Karola, skusi was slodki zapach trdelnika staroczeskiego, rozsmiesza was mezczyzna zapraszajacy do masazy tajskich lub pierrot proponujacy cukierkow, macie gesia skorke, kiedy slyszycie trebaczow z Radnicy mieskiej. Glod obudzi was z euforii, wiec nie zapomniecie wejsc do Pizzerii Coloseum v DBK na ul. Budejowickiej, dlatego ze te domowe pasta maja boski smak i obsluga jest poprostu doskonala. Rowniez nie oprzecie sie pokusie dotknac pieciu gwiazdek na koronie sw. Jana Niepomuka, bo ktoz by nie chcial odejsc z kawalkiem szczescia w dloni? I kiedy pan Pinta dla was zagra na saxofonie i zaspiewa Ave Maria, zadne oko nie zostanie suche, obiecuje.







V Prahe som navštívila tiež veľtrhy bývania For habitat 2012, kde vystavovali medzinárodní dizajnéri najlepšie kúsky zo svojich dielní. Tu je pár záberov, ostatné môžete vidieť na FB tu.

« 

W Pradze odwiedzilam tez targi mieszkaniowe For habitat 2012, na ktorych miedzynarodowe designierskie firmy przedstawiaja najlepsze produkty. Tutaj pare pstrykow, reszte mozecie zobaczyc na FB tutaj.





13 komentárov:

Duby povedal(a)...

Ahoj Janka!
Ďakujem za výlet Prahou! Ja som tu dlhší čas pobudla v roku 1985 cez spartakiádu ako turistka.Mala som vtedy 14 rokov, čo už je hodne dávno, ale pamätám si uličky, ktoré opisuješ a tú neopakovateľnú atmosféru!Áno Praha má svoje čaro!
Ďakujem ti ešte raz!
Pekný večer! Iveta

emily povedal(a)...

Ahoj Janka,Praha je úžasná, niet čo dodať. Tíško závidím. Tiež som tu bola celý týždeň v 1980 roku ako cvičenka spartakiády. Takmer všetko sme pochodili. Nikdy nezabudnem.
Emily

rêve de vivre povedal(a)...

Jani, ďakujem za pripomienku Prahy, tiež sa rada vraciam a uličky sú neskutočne krásne. My chodíme do reštaurácie na Kampě. No je to úžasné. Ďalšie miesto v Čechám, kam sa pravidelne vraciame je Český Krumlov. Doporučujem je to niečo úžasné. Andrea

Rose povedal(a)...

Taaak Praga jest przepiękna!
Ale nie wszystko co jest związane z historią tego miasta mi się podoba ale to nie zmienia faktu, że jest to magiczne miejsce! ;)
Buziak!

dulce de leche povedal(a)...

Krasne si tu Prahu opisala,Janka!!! skoro aj moje oko nezostalo suche :)

artambrozja povedal(a)...

Piękna Praga w Twoim obiektywie - aż chce się tam jechać :)))
buziole Janko :***

Reia Aria povedal(a)...

Jani, mně se začlo stýskat a mám taky zimomriavky!:-D Ten veletrh teda závidím, určitě jsi načerpala spoustu inspirace. Posílám pozdravy papa

Atena povedal(a)...

Janeczko odwiedzilas naprawde cudowne miejsce, ja mam taka nadzieje ze kiedys tez przespaceruje sie Mostem Karola:)

Fleurette povedal(a)...

Milá Janya, krásné fotky, moc se mně líbí ta první je úžasná! Jsem ráda, že se Ti v Praze líbilo, škoda, že jsme se nepotkali blízko Budějovické bydlím a v Interier del art pracuji takže ta náhoda mohla být:))))))
Měj se moc krásně
Dobrou noc a pěkné jaro
Fleurette

Kaprys povedal(a)...

Janeczko odwiedzłam Pragę i również mam po tej wizycie same pozytywne odczucia ;-)
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za miłe słowo na blogu
Agnieszka

Apuni povedal(a)...

Ja po wizycie w Pradze powiedziałam, że chciałabym tam zostać. To rzeczywiście piękne miasto. Pozdrawiam

wdomuujagi povedal(a)...

piękna jest Praga moście Karola mam zdjęcie z zespołem jazzowym,,tyle to juz lat minęło a oni ciągle tam grają.
Uwielbiam ul Długa z maleńkimi domkami i Hradczany...ach tyle cudownych zakątków.

Margott povedal(a)...

Janeczko zachecilas mnie tymi niesamowitymi fotkami do odwiedzenia pieknej Pragi:))
Kochana zycze Ci Cudownych Swiat!!!!
Usciski sle

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...