accessoire. beauté. couleurs. décoration. écriture. femme. goût. heureuse. inspiration. joli. kitch. lumière. magique. naturel. opinion. possibilité. reconstruction. sens artistique. textile. utilité. vieillerie. zélée.

streda 27. apríla 2011

Son désir s´est accompli

Pekný jarný deň prajem vám všetkým. Pred naším domom víta hostí táto jarná stolička. Nápadom ma inšpirovala Ria, ktorá takéto stoličky odkukala v Dánsku.

Pieknego wiosennego dnia zycze wszystkim. Przed naszym domkiem wita gosci oto wiosenne krzeselko. Do jego stworzenia zainspirowala mnie Ria, ktora widziala takie krzesla w Danii.



Zabýval sa tu aj prvý návštevník:)
Zamieszkal tutaj i pierwszy odwiedzajacy:)


Srdečne vás vítam!
Zapraszam serdecznie!

Už dlhšie túžime po malom domčeku. Mal by byť veľmi starý , taký, v ktorom by sme sa hneď  cítili vynikajúco, bezpečne, slobodne a vždy by sme sa doň radi vracali. Mal by byť s architektonickými prvkami, ktoré nás hneď oslovia a hlavne - musí byť v centre. V centre mimo centra:) Neviete o čom píšem? Predsa o centre lásky. Ale momentálne žijeme vo veľkom rodičovskom dome, takže sa snažíme aspoň detailami priblížiť si svoje sny. Začali sme pred pár týždnami a prvé dni vyzerali približne takto:
Juz dlugi czas pragniemy malego domku. Mial by byc stary, taki, zeby zaraz czulismy sie w nim wspaniale, bezpiecznie i swobodnie i zawsze lubilismy do niego wracac. Mial by byc z akcentami architektonicznymi, ktore nam sie spodobaja i wazne - musi byc w centrum. W centrum poza centrum:) Nie znacie o czym pisze? Przeciez o centrum milosci. Ale momentalnie mieszkamy w duzym domku po rodzicach, wiec staramy sie spelnic choc czesc swoich marzen. Zaczelismy pare tygodni temu i pierwsze dni wygladali tak:


Iste uznáte, že je to kus práce, nielen fyzickej. Ale o dobrých majstrov nebola núdza. Keby ste potrebovali takéhoto majstra-maliara, stačí zavolať:)
Pewnie zgadzacie sie ze mna, ze to kawal pracy, nie tylko fizycznej. Ale dobrych mistrzow nie brakowalo. Gdyby potrzebowaliscie takiego mistrza-malarza, prosze zadzwonic:)


Malá, modrá a biely nábytok. Oliver si vysníval presne takúto izbu. Keďže dvaja starší synovia prechádzajú "skvelým" obdobím adolescencie, každý z nich privítal možnosť súkromia. Ako prvé predstavím teda na fotkách kráľovstvo Olivera. Na jeho želanie som vyrobila hodiny, na ktorých zastal čas. Sú z hrubého ľanového vreca a číslice sú poprehadzované, taký bol zámer. Takže hoci hodinový strojček funguje, nikdy sa nedozvieme, koľko je v skutočnosti hodín:)

Mala, niebieska i biale meble. Oliver wymarzyl sobie wlasnie taki pokoj. Poniewaz dwojka starszych synkow przechodzi okres dojrzewania, kazdy z nich pragnie miec kawalek prywatnego miejsca. Pokaze wam wiec na zdjeciach jako pierwsze krolestwo Olivera. Jego pragnieniem byl zegar, na ktorym zatrzymal sie czas. Stworzylam go z lnianego woru i numery sa chaotycznie uporzadkowane, taki byl zamiar. Wiec choc strojek zegarowy funkcjonuje, nigdy nie dowiemy sie, ktora godzina jest:)


Ešte niekoľko obrázkov izbičky. Niektorí by možno radi videli izbu ako celok, ale je malinká, nedá sa v nej blázniť s foťákom:).
Jeszcze kilka pstrykow z pokoiku. Niektorzy moze chcialiby zobaczyc caly pokoj, ale jest bardzo maly i nie mozna w nim szalec z aparatem:).


C´est ma chambre... to je moja izba
C´est ma chambre... to jest moj pokoj






A pozývam vás pozrieť si ďalší príspevok. Bude aj sladko, sľubujem:)
I zapraszam na nastepny wiosenny post. Bedzie i slodko, obiecam:)


18 komentárov:

Ana.Anything povedal(a)...

Pięknie!!! Jak zrobiłaś to cudne krzesełko?? Jestem zakochana - podobnie jak w kolorze ścian w pokoju Olivera! Zegar to już mistrzostwo:) Nie mogę się doczekać dalszej części fotorelacji...PS. Malarz jest najlepszy na swiecie:)

Gabi povedal(a)...

Janya, no super! Takýchto stoličiek mám zopár odložených v PC pre inšpiráciu, takže súladím s tebou:) Si ten mach omotávala drôtikom alebo si ho len pekne poprosila, aby tam držal?:)
Pomocníka máš perfiš, radosť pustiť sa do roboty!:) Srdečne ťa pozdravujem, Gabi

Unknown povedal(a)...

kurcze, jakbym miała ogródek, to bym odgapiła takie krzesełko na pewno :)
pokój niebieski super
zegar jest cudny
i te napisy na ścianach
buziaki

Janka povedal(a)...

Kasiu, Aniu...dziekuje bardzo, krzeselko jest stare, drewniane, oblozylam go mchem i przywiazalam niciami. Nic ciezkego, mozna w taki sposob zrobic i inne ciekawe przedmiociki. Tylko potrzebne duzo mchu:)
Gabi... mach som pekne poprosila, ale papľuha je to:) Nechcel držať a keby vyschol, opadal by určite. Preto mi pomohla nitka:)

llooka - K a r o l i n a povedal(a)...

Moja Droga po pierwsze bardzo, ale to bardzo dziękuję za wyróżnienie!
A pokoik synka powalił mnie na łopatki. Widziałam wiele, ale ten jest mistrzowski! I ta poducha-zegar... mmmm...

Kami povedal(a)...

Jani nááádhera, vidno, že v Tebe drieme designové nadšenie a chuť... Najprv sa mi to zdalo veľmi tmavé, ale čím dlhšie sa pozerám tým sa mi to viac a viac a viac páči....tlieskam a klobúk dole :-) A k dokonalosti mi tu chýba Oliver :-))) papa Kami

Ajka povedal(a)...

Janičko, obdivuji vše! Malíř je šikovný, kolik by si vzal za malování?Také se chystáme :))) A hodiny jsou perfektní do detailu!!
Moc bych ti chtěla poděkovat za všechny tvé krásné komentáře u mě!! BOhužel jsem už psala, na nějaké blogování a netování nezbývá moc času, ale jsem šťastná, že jsem k tobě zavítala! Synové budou mít nádherné vzpomínky :))a útulné bydleníčko.
Nádherné dny.
Ajka

Aneta povedal(a)...

Pięknie ,krzesełko urocze !!!ale najpiękniejszy jest ten malarz !!!Pozdrawiam !!!

Fleurette povedal(a)...

Dobrý večer Janya, to je nádherný klučičí pokoj a musím se opakovat malý je velmi sladký a roztomilý!!! Přeji krásný zbytek týdne
Měj se krásně
Fleurette

Unknown povedal(a)...

Uwielbiam mech, super to krzesła. A kolor rewelacyjny, idealny do pokoju chłopca.

aga povedal(a)...

jeny ale wspaniałe krzesło!!!Cos pięknego!!!Malarza Masz uroczego!A pokój syna jest rewelacja....kolor super!:)Pozdrawiam!

B. povedal(a)...

krzeselko jest sliczne! Zauwazylam tez poduszke ode mnie:-)
sciskam serdecznie
Basia

Anonymný povedal(a)...

Cudowne jest to krzesło ... usiąść i trwać w rozkwicie :) Pozdrawiam gorąco

ushii povedal(a)...

Janko ogromnie dziękuję za życzenia!

A krzesło mnie rozwaliło :) Zabawna rzecz :))
I malarz przeuroczy!!

Unknown povedal(a)...

Jani, ta zidle je uzasna, moc pekny napad. A ten pokoj je uzasny, ta modra barva je nadherna. Krasny vecer, Katerina

Duby povedal(a)...

Jani ahoj!
Tá stolička je úúúžasná.Ja mám dve staré stoličky a plánujem ich vynoviť so servítkovou technikou,ale zďaleka sa tejto nevyrovnajú.
A máš originálne nápady čo sa zariaďovania týka,už sa teším na ďaľšie príspevky!!!!
Pekný večer!
Iveta

Atena povedal(a)...

Janeczko krzeslo jest absolutnie niesamowite, musialas sie napracowac nad nim, ale efekt powalajacy.
Podusia zegar jak pokoik syna swietne.
Pozdrawiam

Peninia / Gosia povedal(a)...

Krzesło jest fantastyczne...jestem zuroczona!Magiczne!Efekt piękny!!!
Z całego serca dziękuję za wspaniałe i miłe słowa w komentarzach to taki Anielski magiczny balsam dla duszy...by móc dalej tworzyć.Słonecznie pozdrawiam!

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...