accessoire. beauté. couleurs. décoration. écriture. femme. goût. heureuse. inspiration. joli. kitch. lumière. magique. naturel. opinion. possibilité. reconstruction. sens artistique. textile. utilité. vieillerie. zélée.

nedeľa 28. novembra 2010

Advent/Adwent

Dnes to všetko začína... čas vianočných príprav - pečenia, upratovania, ozdobovania, balenia prekvapení pre našich blízkych. Chvíle, ktoré nenechajú chladným žiadne ľudské srdce. Advent však nie je len predvianočným zhonom. Je to čas pokoja, zamyslenia, rekapitulácie roka. Siahnime teda nielen na dno svojej peňaženky, ale predovšetkým na dno svojej duše.

Dzisiaj wszystko zaczyna sie... czas swiatecznych przygotowan - pieczenia, sprzatania, ozdabiania, pakowania niespodzianek dla bliskich. Chwile, ktore nie zostawiaja chlodnym zadne z ludzkich serc. Adwent nie jest tylko przedswiatecznym  pospiechem. Jest to czas spokoju, zamyśleń, rekapitulacji roku. Siegnimy wiec nie tylko na dno swojego portfela, ale przedewszystkim na dno swojej duszy.

Advent u nás/Adwent u nas


Chýba tu akosi  biela a čierna farba? To sa vám len zdá:) Ako viete, pracujem stále na renovácii storočnej postele pre Maxima. Ušila som vankúšiky, ktoré mu budú robiť spoločnosť. Obliečky zdobia čierne a biele prepletané stužky. Všetko je vytvorené ručne, z lásky k synovi. No a trošku som odkryla farbu sedačky (určite sa Agnieszka-Kaprys poteší:)

Brak tutaj bialego i czarnego koloru? To tylko wam sie wydaje:) Jak wiecie, ciagle pracuje na odnowie stoletniego lozka dla Maxima. Uszylam poduszki, ktore beda mu towarzyszyc. Poszewki zdobia czarne i biale posplatane wstazki. Wszystko stworzone recznie, z miloscia do synka. No i troszke odslonilam kolor sofy (pewnie Agnieszka-Kaprys sie pocieszy:)





Chcela by som sa poďakovať Zuzke za ocenenie môjho blogu, vážim si ale každý váš komentár a ocenenia sú len čerešničkou na torte. Preto nebudem oceňovať ďalej, ale oveľa radšej navštívim vaše blogy a zanechám tam stopu v podobe komentára.
Chcialabym podziekowac Zuzce za wyroznienie mojego bloga, szanuje  kazdy wasz komentarz i wyroznienia to tylko czeresnia na dorcie. Dlatego lepiej nie bede wyrozniala dalej, ale bede odwiedzala i zostawiala slady w podobie komentarzy.




12 komentárov:

oslun povedal(a)...

Ależ piękne są te poduszki! Zdolna z Ciebie dziewczyna!

Gabi povedal(a)...

Janya, to čo ponúkaš, to si ty, a tak to má byť:) Kiež by každý mohol prežívať život tak, ako ho napĺňa. Krásny predvianočný čas:)Gabi

Klaus povedal(a)...

Cudne te poduszki! We wszytko co robisz wkładasz tyle pracy, jeteś taka dokładna, precyzyjna...podziwiam Cię:)

Bree povedal(a)...

Pieknie napisals o czasie swiatecznym, zgadzam sie z Toba trzeba zajrzec w glab siebie, swojej duszy.
Piekne poduszki!
Nowy avatarek widze - swietny!

Iva povedal(a)...

Milá Janya, krásné jako vždy, nestačím se stále kochat tvou zručností.
Krásný advent
Iva

Atena povedal(a)...

Witaj Janeczko
I dzis u mnie zablysnela pierwsza adwentowa swieczka.

Sliczny stworzylas wianuszek z bombkami.
A poduchy bajeczny pomysl.
Usciski sle.

twiggy povedal(a)...

Janka krásne si to napísala...advent to je aj očakávanie ,,Čakaného,, a tieto krásne dekorácie nemajú byť cieľom,ale iba prostriedkom ku krajšiemu prežitiu sviatkov.

aga povedal(a)...

Adwent tez już dzisiaj rozpoczęłam...podusie śliczne!A wyróżnienia zasłużone!Pozdrawiam serdecznie:)

Peninia / Gosia povedal(a)...

Witaj,wianek powstał uroczy a podusie prześliczne!Zachwycają!
Pięknie piszesz:)
Ciepło Cię pozdrawiam!

Dagi Mara povedal(a)...

Tak na prawde nalezy pomyslec o swietach- zajrzec w siebie...
Wianek bardzo ladny a poduszeczki sa przesliczne, na pewnio Twoj synek bedzie z nich dumny.
Gratuluje Awardu! Zaslugujesz na niego bez dwoch zdan!
Pozdrawiam Cie cieplo!

Dagi

B. povedal(a)...

piekne poduszki w czerni i bieli, piekny stroik adwentowy Janeczko!
sciskam Cie mocno i milego tygodnia zycze!
Basia

Andrea R. povedal(a)...

Janka opäť si pohladila moju dušičku krásnym príspevkom :-)

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...